fredag 18 maj 2012

How to draw


Namn: How to draw 
Kategori: Utbildning
Språk: Engelska
Utvecklare: Damir Nigomedya
Detta är ett mycket bra verktyg för att lära sig att teckna, vare sig du är ett barn eller vuxen! Du väljer ett objekt som du vill teckna (en groda, ett träd, en bil etc) och får därefter grundläggande stödlinjer framför dig som visar hur du ska dra pennan för att få fram din valda figur, steg för steg.

Pedagogiskt syfte eller pedagogisk potential
Vi är återigen inne på bild och form som ämne och den här appen är utan tveckan ämnad för ett utbildande syfte. Det kan vara väldigt svårt att få till alla former först och rita in alla linjer exakt där de ska vara men det är en mycket grundläggande och praktisk princip som är ytters nödvändig att man lär sig om man ska teckna mycket. Jag som är serietecknare vet detta mycket väl.
Varje figur innefattar olika steg som man progressivt måste klara att teckna för att få till ett slutgiltigt verk. När det är klart ska man färglägga det enligt de färger som ursprungsbilden anger eller om man ville välja eget såklart. Du kan även teckna och färg lägga egna figurer. 

Man kan även ladda ner ett gäng olika applikationer för olika priser till denna...."app", där det finns utökade djur, fordon, superhjältar, kändisar och annat!



Aktiviteten 
Man kan hålla på väldigt länge beroende på var din erfarenhet eller kompetens nivå ligger. Det var som sagt svårt att få strecken att matcha de andra och det blir ganska vågigt när man tecknar men det är kul och man lär sig de grundläggande strukturerna väldigt bra. 

Uttryck och design 
Appen är lika färgglad som sitt innehåll, har en mycket barnvänlig och är anpassad till i princip alla åldrar. Den finns dock inte på svenska men det borde inte vara något större problem då bilderna nästan talar för sig själva gällande vad och hur du ska gå till väga. 

Allt som allt så är det en mycket underhållande app som gör att det känns kul att försöka lära sig teckna. Det kommer att krävas tålamod, ihärdighet och experimentation precis som med allt annat inom konst men det progressiva elementet är också den största faktorn i den motivation som krävs för att man ska lyckas.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar